Vandaag slapen we lekker uit. Onze reserve dag gebruiken we voor een tripje naar Monaco. We redden het ontbijt nog maar net. De stemming zit er goed in, mijn klachten zijn bijna verdwenen. Om een uur of elf rijden we weg naar de boulevard. plan is de kustweg tot Monaco te volgen. Het is al behoorlijk warm, ik draag alleen een korte broek en een T-shirt onder de motorkleding. Flipflops zitten in de topkoffer voor in Monaco. We hebben de topkoffers trouwens zo leeg als mogelijk gemaakt zodat de helm en de motorkleding er in past. De motorjas staat op maximaal ventileren, dat is ook wel nodig. Halverwege stoppen we bij een uitzicht punt om een paar foto's te maken. We halen ook maar even wat te drinken bij het stalletje dat daar staat. Het uitzicht is echt genieten.

Je vergaapt je gewoon aan de grote schepen die hier in de baai liggen. Bij een van deze plezierjachten worden passagiers aan boord gebracht met een helicopter, lekker decadent. Opeens moet ik aan Gerard denken, jammer dat hij er niet bij kan zijn en ik heb ook medelijden met zijn situatie. Ik besluit hem te bellen, om te zeggen dat we hem missen. Gelukkig neemt hij op en we vertellen een stukje van ons avontur tot dan. We nemen weer afscheid en hangen op. Tijd om weer verder te gaan. We volgen de kustweg naar Monaco, naar mate we dichter bij ons doel komen des te drukker wordt het. Vlak bij Monaco rijden we de file in. In Monaco is het knetter druk. Overal staan scooters geparkeerd en krijg twijfels of we wel een parkeerplek gaan vinden. De politie is prominent aanwezig en hoewel wij beste brave borsten zijn, we extra attent op de verkeersregels. Komt er een motoragent gewoon in een overhemd voorbij rijden, lekker dan, wij in vol ornaat. In de haven vinden we een motorparking met plek voor drie motoren en nog gratis ook. Snel de motorkleding uit en de flipflops aan, inmiddels is het zeker 25 graden. Wij kijken eerst in de haven rond waar op dat moment een mega jacht door de bemanning achteruit wordt ingeparkeerd. Dat valt nog niet mee, het duurt erg lang en we besluiten dan ook hier niet op die treuzelaars te wachten.

We plakken wel een sticker dat we er geweest zijn, dat dan weer wel. We slenteren langzaam door de nauwe straatjes richting het kasteel. We bekijken verschillende souvenirshops om te kijken of ze misschien een badge voor ons hebben. En weldra hebben we ze gevonden, die gaan mee. Bij de ingang van de oprijlaan van het kasteel ruimen gemeentewerkers de restanten van de markt op. Wij zijn inmiddels toe aan het op peil brengen van de vocht balans en nemen plaats aan een van de terrasjes.

De bediening heeft er kennelijk geen zin in en net als we op het punt staan op te stappen komen ze dan toch de bestelling opnemen. Naast ons zit een jonge vrouw met een duidelijk oudere man, ik hoop maar dat dit haar oom of haar vader is, maar dan ze wel erg intiem. Maar goed de cola glijdt er in en omdat het daar niet zo gezellig was tekenen we gelijk af en lopen nog even de overdekte markthal door. Hier was niets bijzonders te zien en vervolgen wij onze wandeling naar het kasteel. In het kasteel hangen we de toerist uit en lopen shopje in en uit. In een van de smalle straatjes bestellen we een broodje met een frisje. Door de schaduw in de steegjes is daar prima uit te houden. Na het eten hebben we het wel weer gezien en slenteren langzaam weer terug naar de haven.

In de haven vergapen we ons nogmaals aan de grote jachten die daar zijn afgemeerd. Ik vraag mij af of het mogelijk is om legaal aan zoveel geld te komen, voor het zelfde geld zijn het allemaal zeerovers. We hijsen ons weer in de beschermende kleding en vertrekken snel om weer rijwind te krijgen, maar dat valt nog niet mee het is druk op het circuit. We rijden gewoon de kustweg terug naar ons hotel in Nice. Daar gaat de boel weer op slot en zo snel als mogelijk in kortebroek flipflops en T-shirt. We gaan weer naar het terras aan het strand want hoewel het bier duur is is het er wel prettig toeven. We bestellen gelijk zo'n gele rakker om het weggelekte vocht weer aan te vullen. Ik kijk een beetje rond over het terras en focus later op de horizon, want ik hoor het markante geluid van WOII gevechtsvliegtuig. Niet veel later krijg ik het toestel in het oog, het volgt schijnbaar laag over het water de kustlijn. We volgen het toestel nog even en we zien dat het nu weer in bocht beschrijft onze kant op. De camera's gaan in de aanslag en we weten het vliegtuig te filmen. Echt een gaaf gezicht. Bij schemering gaat de strandtent dicht en wij lopen weer terug naar het hotel. Voor het eten willen we ons toch wat beter kleden. Omdat we gisteren best wel lang naar een restaurantje gezocht hadden en het eten daar goed was besluiten we daar weer te gaan eten. Na het eten nog een koffie als toetje en dan weer terug naar het hotel. Morgen wacht ons een warme dag als we de kustweg naar Genua gaan volgen.

Deze website maakt gebruik van cookies enkel om de website goed te laten functioneren, er wordt geen persoonlijke data vastgelegd.
Ok