Morge, het is weer een mooie ochtend. Met slechts 70km te gaan hebben we alle tijd van de wereld. Nog loom van de rit van gisteren en de alcoholische versnaperingen daarna komen we langzaam op gang. Eerst maar eens ontbijten na het ochtendtoilet. We zijn benieuwd hoe dat er in Italië uit ziet. We hebben niets te klagen. Er is een uitgebreid ontbijt buffet. Er ligt lekker fruit bij en neem voor de afwisseling een fruit ontbijt. De koffie is goed, dat mag je eigenlijk in Italië ook wel verwachten. Na ontbijt gaan we eerst maar eens afrekenen, geen idee welk bedrag hier uitrolt. Dde rekening lijkt ons redelijk gezien het feit dat we gegeten hebben en rijkelijk hebben gelaafd. We halen onze spulletjes van de kamer en sturen de motoren weer om het hotel. Natuurlijk gaan we niet weg zonder een bewijs van onze aanwezigheid achter te laten, we plakken onze sticker op nog enigzinds maagdelijke voordeur.

Via een weg die richting de kust meanderd rijden we niet veel later de snelweg op. Het eerste stuk snelweg nadat we 6 dagen geleden de vogezen op reden. Het is gewoon even wennen. Een uurtje later rekenen we af bij het tolpoortje waar we de snelweg weer hebben verlaten. Rustig rijden we Alessandria binnen. We zijn onderweg naar het station van Alessandria want vanaf daar gaan we met de trein naar Düsseldorf. Bij het station neemt Jeroen op de totonde de verkeerde afslag, maar enkele ogenblikken later voegt hij zich weer bij ons en gezammelijk rijden we het stationsterrein op. In het eerste oogopslag zie ik geen bordjes maar op de stoep wijst iemand dat we naar links moeten rijden. Tussen het stationsgbouw en eenander gebouw aan de rechterhand rijden we verder, er staat een tafeltje naast de weg daar maar eens stoppen. Een dame ratelt in hoog tempo een verhaaltje af en wijst dan naar de parkeerplaats. Eerst maar eens de brommers op de parkeerplaats zetten, de helm af en dan maar eens terug lopen en vragen wat ze nu allemaal heeft gezegd. Maar onderweg komen we iemand van de organisatie tegen die ons op de juiste plek zet en verteld dat we als snel de brommers op de wagon kunnen zetten.

Even later komt hij de straps brengen die je zelf aan je motor moet bevestigen en niet veel later sturen we de motoren de wagon op. Van de vorig keer weet ik dat het niet voor niets is dat je je helm moet ophouden en met de helm zowat op de tank en de ruit en in de laagste stand rijden we bijna naar het einde van de wagon. Er staan niet veel motoren voor ons. Door de efficiënt bepakken hoef ik slechts de tanktas en één binnentas mee te nemen. Deze mogen we achterlaten in de wachtruimte van het station terwijl wij op zoek gaan naar wat te eten. Van vorig jaar weten we dat het eten op de trein beperkt is. In het park tegenover het station is een kiosk met een terras. Daar bestellen we een hamburger en een biertje want we hoeven tenslotte niet meer te rijden. Het personeel van de Duitse Bahn had ons met klem verteld om niet later dan vier uur terug op het station te zijn. Jammer genoeg stonden de wagons nog niet klaar, er moest eerst nog een trein passeren. Al met al hebben we toch nog een uur op het peron gezeten. Eenmaal in de trein hadden we een eigen coupé ter beschikking. Netjes zoals wij zijn hebben we eerst onze spullen opgeborgen om vervolgens te wachten wat er ging komen. Een stewardess heeft even de spelregels uitgelegd waarna we vrij in beweging waren. Omdat we net hadden gegeten hebben we eerst maar eens de bestanden van de camera's gehaald en op de laptop en harde schijf veilig gesteld. Hier na bestanden met Otto uitgewisseld helaas had ik voor de bestanden van Jeroen geen plaats meer op de harde schijf, Alleen Otto en ik hadden samen al 117 Gb aan film een foto materiaal van de afgelopen negen dagen. Na het invallen van de duisternis zijn we een plekje in de restauratie gaan zoeken. Daar hebben we nog een kleinigheid gegeten en gedronken. Vanuit de restauratiewagen heb je een mooi uitzicht, en wij zaten daar terwijl de trein door een mooi deel van Zwitserland boemelde, geen straf. Tegen elf uur hebben we de bedjes uitgeklapt en zijn we door de trein zachtjes in slaap gewiegd.

Deze website maakt gebruik van cookies enkel om de website goed te laten functioneren, er wordt geen persoonlijke data vastgelegd.
Ok