Ik weet niet meer waar we van wakker worden, maar ik wordt vanzelf wakker. Ik duik als eerste onder de douche. Na een ontspannen douche, moet ik mijn rommel opruimen. Het gadget gehalte is weer hoog, ik moet verschillende adapters opruimen en het verlengsnoer met verdeelblok oprollen. Alles gaat vervolgens weer in de binnentas. Ik weet niet of dat ik dat al een keer heb beschreven maar dat ik zou niet meer zonder willen, geen losse plastic tasjes hoewel je volgens mij wel meer mee krijgt. Maar we hebben over het algemeen toch veel te veel mee genomen. Gebroederlijk nemen we lift naar de ontbijtzaal. We verbazen is weer over het on-frans ontbijt. Gezien onze ervaringen vorig jaar tijdens de rit vanaf de Pyreneeën naar huis, waar het ontbijt vaak te wensen overliet. We laten ons het ontbijt goed smaken. Na het ontbijt halen we onze spullen van de kamer en lopen we naar de motoren die in de garage van het hotel staan. We hadden de motoren ondanks dat ze in de garage staan met het slot aan elkaar gelegd. We moeten ze dus eerst van het slot halen willen we wat bewegingsvrijheid hebben. Niet erg want het slot moet toch onder in de topkoffer. Spulletjes zitten er zo op en dus gaan we na het inleveren van de pasjes weer op pad. Vandaag rijden we naar het begin van de Route des Grandes Alpes, het plaatsje Thonon les Bains gelegen aan het meer van Geneve. We verlaten Belfort en rijden in zuidwestelijke richting naar Besançon. Na een poosje maken de heuvels plaats voor een rivier, hier hebben we vorig jaar ook gereden. En niet veel later passeren we het relais waar we vorig jaar koffie hebben gedronken. Maar nu is het daar nog te vroeg voor. Hoewel er wel wat te zien is trekt de weg zich lang. Het is een provinciale weg waar weinig te beleven is. In de buurt van Besançon en heb ik nog steeds geen geschikte plek voor een koffiepauze gevonden. We draaien de D9 en besluiten bij de parkeerplaats een sanitaire stop te maken en een drankje uit de topkoffer te nemen.

Ik vindt het prettig altijd wat te drinken bij me te hebben en dit keer had ik wat flesjes energy drink mee genomen. Na een korte stop rijden we weer weg. Rond het middag uur zoeken we in Levier een bakker waar we wat kunnen eten. Maar de bakker die we vinden heeft geen koffie of iets dergelijks. Na het dorpje van oost naar west doorkruist te hebben besluiten we in het restaurant "Le commerce" te gaan eten. Echt een plattelands restaurant met een eenvoudige keuken. We kiezen voor een bord met verschillende soorten vleesbeleg met brood. Daarbij een flinke kop koffie en we kunnen er weer tegenaan. En omdat we tijdens het zoeken ook een tankstation tegenkwamen hebben we ook de brommers van brandstof voorzien. Na de lunch geven we Otto nog de gelegenheid een peukje te doen alvorens we weer in zuidelijke richting gaan. We volgen de D9 nog tot Boujailles waar we de D73 gaan volgen. Nadat we de D471 op zijn geslagen zien we in de verte de heuvels weer verschijnen. Voordat we in Geneve aankomen moeten we nog een flinke bergrug over, lekkah.  Na een poosje draaien we de D252 op. Deze weg slingert zich door de omgeving en later rijden we door en dal. Rond drie uur gaan we langzaam omhoog en in Les Rousses stoppen we voor een bak koffie en het is ook redelijk afgekoeld dus ik wil graag een vest aandoen. We parkeren de motoren op de parkeerplaats bij een souveniers winkeltje en lopen het straatje in.  Na de koffie stappen we weer op want we hebben nog best een stuk te rijden. Onderweg komen we nog een motorclub tegen die een stop hebben ingericht compleet met partijtent. Als we over de bergrug zijn kunnen we het meer van Geneve inmiddels zien. Op de parkeerplaats stoppen we voor foto's.

Daarna gaat het de daling in en 20 minuten later rijden we Geneve binnen. Hier is het inmiddels avondspits en we komen maar moeizaam vooruit. De temperatuur is gestegen naar ver boven de 20 graden en ik heb het inmiddels goed warm met de fleece onder mijn motorpak. Als ik na een poosje ook de olie temperatuur zie oplopen en we elkaar even uit het oog verlorgen waren door vershillende stoplichten stoppen we ergens aan de kant voor de weg, om de ons en de motoren te laten afkoelen. We staan aan de rand van het meer van Geneve en genieten van het uitzicht. Inmiddels is Jeroen ook weer bij getrokken en gedrieën staan we gezellig tussen de bomen.

Tjonge Tjonge was Geneve druk veel mensen die flaneren door de stad. Na een half uurtje rijden we het laatste stuk, we zijn niet ver meer van Thonon les Bains. De weg is nog steeds erg druk en lijkt of er veel bejaarden rijden met een dikke auto die maar de helft van de maximum toegestane snelheid rijden. Ik erger me hieraan, want door dit gedrag gaan andere weggebruikers de meest onmogelijke stunten uithalen om er voorbij te komen. Rond een uur of vijf komen we aan in Thonon les Bains. De route had ik gemaakt tot aan het Ibis hotel. Jeroen is het meest bedreven in de Franse taal dus hij gaat vragen  of er wat vrij is. Helaas en we krijgen ook het bericht dat er waarschijnlijk helemaal niets vrij is in Thonon. Kak dat is balen. Ik kijk nog eens goed om me heen en zie dat dit er heel anders uit ziet dan ik me kon herinneren van streetview met het plannen. Ik kijk op de navi en er schijnt nog een Ibis te zijn en we besluiten daar naar toe te rijden. Daar heeft men wel kamers en we krijgen een keurige familie kamer waar we met z'n allen kunnen slapen, hoezo niet vrij. Raar kennelijk nog wat competitie onderling. Na een verfrissende douche lopen we terug naar de hoofdweg om een restaurant te zoeken. We moeten een behoorlijk stuk lopen richting het centrum maar we vinden dan toch een zijstraat met veel restaurants. We kiezen voor een restaurant waar we buiten kunnen zitten, het is warm genoeg en Otto mag dan tabak verbranden. We drinken er biertje bij en het is een heerlijke avond. Terug in het hotel is tijd om foto's en filmpjes op de laptop te kopiëren zodat alle sim kaartjes leeg zijn voor het grote avontuur van morgen.

Deze website maakt gebruik van cookies enkel om de website goed te laten functioneren, er wordt geen persoonlijke data vastgelegd.
Ok